Tehniskie parametri
Kritienu skaits: 6
Triecienspēks: 7,5 KN
Dinamiskais pagarinājums: 38%.
Statiskā izstiepšanās: 9,2%.
Apvalka nobīde: 0
Tinumu skaits: 48
Svars
59 g/m
Ņemiet vērā: svara mērījumi ir veikti saskaņā ar standarta EN 892 prasībām.
Piemēram, atsevišķas virves gadījumā virve ir jāpakļauj stiepei 1 minūti ar 10 kg slodzi apstākļos ar ļoti precīzu temperatūru un mitruma līmeni.
Tādējādi tiek iegūts reālais virves svars, kas bieži vien ir lielāks par standartā noteikto svaru.
Standartā noteikto svara mērījumu izmanto divu virvju savstarpējai salīdzināšanai.
Virves mazgāšana
Lai mazinātu nolietojumu, ir svarīgi virvi pienācīgi kopt.
Tā kā virvi deldē netīrumi, iesakām:
1. Lietot virves pārvalku;
2. Ja virve ir netīra, izmazgājiet to tīrā, remdenā ūdenī.
Ja traipi neizzūd un vēlaties virvi mazgāt ar ziepēm, ir svarīgi izmantot ziepes ar neitrālu pH līmeni (piemēram, Marseļas/saimniecības ziepes) un pēc tam rūpīgi skalot ar tīru ūdeni.
3. Ļaujiet virvei izžūt pašai, nepakļaujot to saules un jebkādu siltuma avotu iedarbībai.
Virves uzglabāšana
Virve jāglabā vēsā, sausā vietā, prom no gaismas, mitruma un korozijas ierosinātājiem. Piemēram, vasarā nekad neatstājiet virvi automašīnā.
Virves pārbaude
Virve ir regulāri jāpārbauda. Šādā nolūkā velciet virvi cauri rokām un pārbaudiet to visā garumā metru pēc metra. Tādējādi ieraudzīsit visas plaisas, iegriezumus, noberzumus un vājās vietas. Ja pamanāt jebkādas novirzes no normas vai neprecizitātes, ja noteiktās vietās ir redzama serde, ja virve ir deformēta vai ir pārsniegts tās kritienu koeficients, tā ir jānomaina. Uztveriet drošības jautājumus nopietni!
Virves garuma izmaiņas
Visas alpīnisma virves laika gaitā kļūst īsākas. Parasti tās saīsinās par 2‒5%, bet atkarībā no mitruma, karstuma, kritieniem, mazgāšanas un citiem aspektiem tās var kļūt īsākas par 10%. Lai mazinātu šo ietekmi, ražošanas laikā mēs virvēm paredzam papildu garumu, bet dažkārt ar to nepietiek. Tāpēc iesakām virvi regulāri mērīt un pārbaudīt tās vidus marķējumu.
Sertifikācija
Virve sertificēta saskaņā ar standartu EN 892:2016 Single