Filtri 0
Filtri 0
KOROK

0,00 €
Ar nodokļiem
Krāsa:
  • ROZĀ / TIRKĪZA
  • ZILA / DZELTENA
Nav pieejams tiešsaistē
Paredzēta jauniem hokeja spēlētājiem iesācējiem, kuriem nepieciešama kontrole un elastība.

PRIEKŠROCĪBAS

Virziena kontrole

100% koka materiāls nodrošina maksimālu kontroli.

Ergonomiska saķere

Klasisks tvēriens, līdzena virsma, plakana.

Jauda

100% koka materiāls nodrošina mazu spēku.

Saskare ar bumbu

Elastīga nūja, kas pareizi pārnes bumbas izjūtu uz tās galu.

Izturība

Kokam ir zema izturība, īpaši pret nobrāzumiem.

Vibrāciju slāpēšana

Koks absorbē lielāko daļu vibrācijas.

Vienkārša darbību veikšana

Standarta izliekums ir noderīgs jaunu prasmju apgūšanai.

TEHNISKĀ INFORMĀCIJA

Sastāvs

100% koks.

Loks un svars

Standarta izliekums. Svars: 28 collu nūja sver 350 g.

Detalizēts apraksts

Laminēts zīdkoks (5 slāņi). Standarta nūjas galva. Korpusa un roktura diametrs piemērots bērnam. Poliuretāna (PU) rokturis (1,8 mm biezs) labam satvērienam.

Apstiprinājuši mūsu sportisti

Džila Būna [Beļģijas nacionālās izlases bijusī kapteine, 302x čempione, olimpiete (Londona 2012), Briseles Karaliskā kluba (Beļģija) spēlētāja]; Berta Bonastre [Spānijas nacionālās izlases spēlētāja, bronzas medaļas ieguvēja 2018. g. Pasaules kausā un 2019. g. Eiropas čempionātā, olimpiete (Rio 2016), Tokijas Olimpisko spēļu dalībniece, kluba Egara (Spānija) spēlētāja]; Laura Nunnika [Nīderlandes nacionālās izlases spēlētāja, 2017., 2019 un 2021. g. Eiropas čempione, sudraba medaļas ieguvēja Rio Olimpiskajās spēlēs].

Apstiprinājuši mūsu sportisti (turpinājums)

un Viktors Šarlē [Francijas nacionālās izlases kapteinis, kluba Waterloo Ducks (Beļģija) spēlētājs un 2018. g. Pasaules kausa dalībnieks].

No kāda materiāla ir gatavotas hokeja nūjas?

Tradicionāli hokeja nūjas tika gatavotas no koka (ozola, zīdkoka), bet mūsdienās parasti (un īpaši visprofesionālākās) ir gatavotas no kompozītmateriāliem (stiklplasta, oglekļa šķiedras un aramīda šķiedras; Kevlar ir aramīda tipa zīmola nosaukums).

No kāda materiāla ir gatavotas hokeja nūjas? (turp.)

Nūjas var būt izgatavotas arī no 100% koka, koka ar stiklšķiedras un dažreiz oglekļa [piejaukumu, 100% stiklšķiedras vai stiklšķiedras ar diezgan augstu oglekļa saturu (bieži 5%–10% aramīda, ja oglekļa procentuālais sastāvs ir ļoti augsts).

Īpašības un lietojums

Stiklplasts ir cietāks un stabilāks, vieglāks un izturīgāks pret nobrāzumiem nekā koks. Tas dos lielāku spēku, bet mazāku kontroli un lielāku cietības sajūtu. Ogleklis ir vieglāks, tomēr cietāks, tas nodrošina vēl lielāku spēku un mazāku kontroli, ja jums nav augstas tehniskās spējas. Aramīdu izmanto, papildinot oglekli rokturī, lai slāpētu vibrācijas. To var izmantot arī nūjas papēdī, lai palielinātu izturību pret nobrāzumiem.

Kā ir izgatavota salikto materiālu nūja?

Nūja no dažādiem materiāliem sastāv no vairākiem šķiedras slāņiem, kas uzklāti ap dobu vidu, kurš sastāv no viena vai vairākiem tuneļiem. Sastāvdaļu saturs, šķiedras slāņu skaits un serdes struktūra atšķiras dažādos nūjas posmos un starp dažādām nūjām. Tikai oglekļa procentuālā daļa vien daudz neliecina par nūjas īpašībām.

Pareizā sastāva izvēle

Bērniem, kas mācās spēlēt, būtu jāizvēlas koka nūjas. Uzlabojot prasmes, var pāriet uz stiklplasta nūju un vēlāk uz nūju ar nelielu oglekļa daļu sastāvā. Pieaugušie iesācēji var sākt ar stiklplasta nūju. Vidēja vai augsta līmeņa pieaugušajiem spēlētājiem jāizvēlas nūja ar oglekļa sastāvu, kas atbilst viņu spēles stilam (vēlamajam līdzsvaram starp kontroli un spēku).

Kāds ir nūjas loks?

Hokeja nūja nav taisna, tai ir izliekums (saukts par loku). Izliekuma maksimālais augstums ir mainīgs (maksimālais vertikālais laukums starp nūju uz līdzenas virsmas un šo virsmu), kā arī vieta, kurā šis augstums ir maksimālais, mērīts no nūjas galvas gala (saukts par loka pozīciju).

Kas ir nūjas izliekums? (turp.)

Tradicionāli nūju loka augstums bija aptuveni 15 mm un loka pozīcija aptuveni līdz pusei no nūjas.

Loku veidi

“Standarta loka” aptuvenais loka augstums ir 17–20 mm, un loka pozīcija 300 mm. “Vidēja loka” aptuvenais loka augstums ir 23–24 mm, un loka pozīcija 300 mm. “Zems loks” parasti ir 24–25 mm un 250 mm. “Ļoti zems loks” ir 24–25 mm un 200 mm.

FIH izliekuma standarts

Atbilstoši Starptautiskās Hokeja federācijas (FIH) noteikumiem lauka hokeja nūjas loka pozīcijai jābūt vismaz 200 mm un loka augstumam 25 mm.

Pareizā loka izvēle

Iesācējiem jāizvēlas standarta loks. Vidēji pieredzējušiem un pieredzējušiem spēlētājiem, kuru mērķis ir kontrolēt bumbu, piespēlēt un mest pa vārtiem, jāizvēlas vidējais loks. Pieredzējuši spēlētāji, kas daudz driblē un kam ir spēcīgas 3D prasmes un perfekta kontrole ātrā spēlē, var izvēlēties nūju ar zemu loku. Velkošiem sitieniem izvēlieties ļoti zemu loku.

Nūju svars

Vairums pieaugušo nūju (izmēri 36,5"–37,5") sver no 520 g līdz 580 g. Bērnu nūju svars ir sākot no 400 g. Ražošanas procesu dēļ nūjas svars var atšķirties par 20 g līdz 30 g arī vienam un tam pašam modelim.

FIH svara standarts

Atbilstoši FIH noteikumiem maksimālais nūjas svars lauka hokejā ir 737 g.

Kāpēc līdzsvars ir svarīgs?

Nūjām ar vienādu svaru atšķirība ir tajā, kā svars ir sadalīts nūjas garumā. Līdzsvars ir nūjas gravitācijas centrs, ko mēra no nūjas galvas gala. Līdzsvars tuvāk rokturim dod viegluma izjūtu. Ar šādu nūju ir vieglāk spēlēt. Līdzsvars tuvāk nūjas galvai (saukta smagā nūjas galva) dod sajūtu, ka rokās ir lielāks svars. Tas palielina nūjas spēku.

Pareizā svara un līdzsvara izvēle

Ja nepieciešams manevrēt, izvēlieties vieglu nūju ar lielāku līdzsvaru. Ja spēlējat spēcīgi, izvēlieties smagu nūju ar mazāku līdzsvaru.

Kuru izmēru?

Nūju izmēri ir norādīti collās. 1" = 2,54 cm. Bērnu izmēri parasti ir no 24" līdz 35". Nolieciet nūju vertikāli ar nūjas galvu uz zemes bērnam priekšā (stāvot taisni). Izvēlieties nūju ar rokturi līdz bērna nabai. Pieaugušajiem standarta izmērs ir 36,5".

FIH izmēra standarts

Atbilstoši FIH noteikumiem lauka hokeja nūja nevar būt garāka par 41" (105 cm).

Vispārīgi padomi nūjas izvēlei

Pareizā nūja ir ar pareizo izmēru, sastāvu (iekšējo struktūru), loku, svaru un līdzsvaru tieši jums.

Dizaineris

Šo nūju kopīgi ir izstrādājusi ūsu produktu izstrādes komanda, kurā piedalās kaislīgi hokeja spēlētāji (ražošanas daļas vadītāji, dizaineri, tehniķi, apģērbu dizaineri, prototipu un laboratorijas tehniķi, kā arī sportisti, piemēram, Džila Būna, Berta Bonastre, Laura Nunninka, Tomass Brīls, Viktors Vehnezs un Viktors Šarlē), mūsu partneru klubu vai kopienas spēlētāji.

Izstrādātāji (turp.)

Mūsu partnerklubu un kopienu spēlētāji, Decathlon R&D un kompozītmateriālu rūpnieciskā procesa speciālisti un viens no diviem vadošajiem nūju ražotājiem pasaulē.

Informācija

Šeit norādīto informāciju sniedza ražotājs vai arī mūsu komandas, kas izvērtēja ražotāja sniegtos paraugus.

Segmentācija

Bērnu/iesācēju/koka/standarta

Izmēri

24 | 26 | 28 |

Padomi uzglabāšanai un apkopei

Glabāšanas padomi

Notīriet visas smiltis, kas paliek uz nūjas.

TESTI UN GARANTIJA

Testa produkts

Mūsu nūjas ir testētas laboratorijā, kā arī laukumā reālos spēles apstākļos.

Garantija

2 Gadi

Apstiprinājis:

Džila Būna (Beļģija), Lūsija Breine (Beļģija), Tifaine Dukvesne (Beļģija), Judīte Vandermeirene (Beļģija), Berta Bonastre (Spānija), Manuela Uroza (Čīle), Laura Nunninka (Nīderlande), Esme Burge (Anglija), Tomass Brīls (Beļģija), Viktors Vegnezs (Beļģija), Džeikobs Dreipers (Velsa) un Viktors Šarlē (Francija).